Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Terguță a depus documentele la…

Terguță a depus documentele la CEC pentru a fi înregistrat în lupta pentru circumscripția uninominală Nisporeni

Ion Terguță a depus, la Consiliul Electoral al Circumscripției electorale Nisporeni, dosarul și listele de subscripție pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral, din partea blocului electoral ACUM, pentru funcția de deputat în circumscripția uninominală Nisporeni, acolo unde fotoliul a rămas liber dupa ce fostul lider democrat Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Terguță anunță că a adunat semnaturile necesare, iar astăzi, 4 septembrie, a depus actele.

„Grație inimoaselor echipe ale PAS și Platforma DA din raionul Nisporeni și cele trei sate din Strășeni, am reușit să colectăm în doar trei zile aproximativ 900 de semnături, pentru un necesar valabil de 500.
Ne așteaptă o luptă în care va trebuie să demonstrăm că adevărul și dreptatea sunt de partea noastră. Avem de realizat lucruri mari împreună, dar cel mai important, trebuie să redăm bunul nume al nisporenenilor. Învingem ACUM”, a scris Terguță pe facebook.

Terguță a luptat pentru această funcție și la alegerile parlamentare din 24 februarie. Atunci, candidatul blocului electoral ACUM a ieșit pe locul doi.

Fotoliul deputatului ales pe circumscripția uninominală nr. 17, orașul Nisporeni a rămas liber după ce fostul lider democrat Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova, iar ulterior a anunțat că renunță la mandatul său de deputat.

Alegerile parlamentare noi vor avea loc pe 20 octombrie, odată cu alegerile locale generale.