Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Terenul din Parcul „Valea Trandafirilor”,…

Terenul din Parcul „Valea Trandafirilor”, reîntors în gestiunea Primăriei Chişinău

Primăria municipiului Chişinău anunţă că terenul cu suprafața de 4,3 ha din Parcul „Valea Trandafirilor”, transmis în arendă pe un termen de 10 ani unui agent economic în baza unei hotărâri judecătoreşti, a revenit definitiv în proprietatea municipală.

„Recent, ÎS „Cadastru” a operat modificările de rigoare în registrul bunurilor imobile, iar terenul este înscris drept proprietate municipală, fiind radiate toate înscrisurile anterioare”, susțin reprezentanții Primăriei, într-un comunicat de presă.

Amintim că în decembrie 2012, Asociaţiei Obşteşti Clubul Sportiv „Phoenix”, prin intermediul unei hotărâri a Curții de Apel Chişinău (CA), a obţinut 1,8 ha de teren chiar în incinta parcului „Valea Trandafirilor”. Clubul Sportiv a câştigat procesul cu Primăria după CA, hotărârea nefiind atacată la Curtea Supremă de Justiție de către juriştii Primăriei. De altfel, în iulie 2014, ZdG a scris despre faptul că, din 29 de dosare care aveau la bază litigii cu terenuri, 7 au fost pierdute de autorităţi pentru că recursul a fost întocmit peste termen, iar alte 10 – pentru că recursul nu s-a depus. În alte câteva procese, juriştii autorității publice locale nu s-au prezentat la judecată.