Teodor Cîrnaț, înscris în cursa pentru Primăria Chișinău. Din partea cărui partid candidează

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a candidat recent și pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, Teodor Cârnaț, a fost înregistrat oficial în cursa electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Cârnaț candidează din partea partidului „Voința Poporului” și va figura cu numărul trei în buletinul de vot pentru alegerile locale în municipiul Chișinău.

Partidul „Voința Poporului” a fost înregistrat în 2018 și este condus de fostul vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Urâtu, care este și socrul lui Cârnaț.

„Sunt lider independent politic. Militez din 1989 pentru apărarea și promovarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului – care este temelia oricărui stat de drept. Consider că atunci când funcționarul respectă legea, viața oamenilor prosperă”, a scris candidatul pe pagina sa de Facebook.

Teodor Cârnaţ este în prezent profesor universitar la Facultate de Drept din cadrul USM. Anterior acesta a ocupat funcția membru al CSM, fiind desemnat din rândul profesorilor de drept. Înainte de a ajunge în CSM, Cârnaţ a fost consilier municipal în Chişinău. Deşi a fost ales pe listele PL în 2011, a părăsit fracţiunea în februarie 2012, devenind independent. Până a ajunge în funcţii publice, Cârnaţ a fost director al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului, profesor universitar, avocat, dar şi expert în mai multe proiecte şi ONG-uri.

Până în prezent, în cursa pentru fotoliul de primar al Chișinăului au mai fost înregistrați Ion Ceban din partea Partidului Socialiștilor, dar și Andrei Donica, desemnat de către Mișcarea Profesioniștilor „Speranța – Nadejda”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *