Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Tauber a depus o plângere…

Tauber a depus o plângere împotriva lui Carp, care a numit-o „hoață”. Reacția deputatului ACUM

Deputata Marina Tauber i-a trimis o cerere prealabilă lui Lilian Carp, care a numit-o „hoață” la o ședință a Parlamentului, cerându-i să prezinte scuze publice. Totodată, ea a depus o plângere la poliție în acest sens. Deputatul ACUM a declarat pentru ZdG că nu va satisface solicitarea reprezentantei Partidului „Șor” și a îndemnat-o să se „bucure de libertate”, pentru că în curând va răspunde penal pentru „fărădelegile comise”.

„Ai furat și o să stai închisă, „pușcăriabilo” ce ești. Întoarce banii înapoi, cinci milioane de lei pe care le-ai luat și nu le-ai întors până în ziua de azi, hoațo”, a declarat Carp în cadrul ședinței Legislativului din 26 iulie.

Tauber solicită dezmințirea „afirmațiilor defăimătoare” și exprimarea scuzelor publice.

„Cum? Față de hoți? Dumneavoastră glumiți?”, a reacționat deputatul ACUM, adăugând că „hoții să stea la pușcărie, nu să aibă tupeu să mai facă zarvă”.

De asemenea, Marina Tauber cere ca Lilian Carp să fie pedepsit conform art. 16, alin. (4) și art. 186, alin. (5) din Codul penal, „care perevede pedeapsa maximă cu închisoare pe un termen de 12 ani” și speră că „nu se va ascunde după imunitatea de deputat, pentru a se eschiva de la răspundere”.

„Hoții, ea împreună cu colegii ei de clasă, care sunt peste tot în raportul Kroll și au dus la prăbușirea sistemului bancar din R. Moldova și la frauda de peste un miliard de dolari, trebuie să stea la pușcărie, nu să caute scuze publice. Doamna ar trebui să fie pregătită pentru ca – atunci când în R. Moldova procurorii vor avea curaj și sper că va fi foarte curând – să răspundă penal pentru hoțiile pe care le-a făcut, împreună cu colegii de clasă, care sunt într-un partid – șeful ei, Albot. Ei trei ar fi bine să-și cumpere o imprimantă, să-și scoată raportul Kroll, să-și ia un stilou de culoare roșie și să înceapă a sublinia tot ce este legat de numele Tauber, Șor, Apostolova. Pe viitor, vor avea nevoie să dea explicație cum au luat banii, când au de gând să-i întoarcă etc”, a comentat parlamentarul pentru ZdG.

Referitor la punctul nr. 3 din cererea depusă de către deputata din fracțiunea Partidului „Șor”, în care menționează că „nu există nicio hotărâre judecătorească de condamnare emisă în privința mea prin care s-ar stabili implicarea incontestabilă a persoanei mele în comiterea sustragerii din sistemul bancar al R. Moldova”, Carp a subliniat: „instanța nu are o decizie finală atâta timp cât a fost controlată de Partidul Democrat, prietenii lor de alianță neformală. Acum, când va veni un procuror teafăr, cu bun-simț, va avea grijă să citească raportul Kroll, să pună cap la cap toate actele care vor confirma fărădelegile pe care le-au făcut ei și vor răspunde penal”.

„Să se bucure de zilele de libertate pe care le are acum, să nu-și facă griji, pentru că se vor face schimbări și în domeniul justiției”, a conchis deputatul.

Săptămâna trecută, vicepreședinta Partidului „Șor” a declarat că în formațiune „nu sunt oameni corupți”, dar și că membrii formațiunii nu au vreo legătură cu furtul din sistemul bancar, chiar dacă figurează în rapoartele Kroll și sunt vizați în dosare. Tauber a calificat investigația companiei Kroll drept „referat al studentului”, care ar fi fost făcut la „la comanda oamenilor care acum ispășesc pedeapsa”, precum Vlad Filat și Veaceslav Platon.