Țările Grupului Vîșegrad susțin parcursul european al Molodvei

Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat în cadrul unei întrevederi cu Viceminiștrii Afacerilor Externe ai țărilor Grupului Vîșegrad – Polonia, Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria, mai numit și V4, despre agenda europeană a R. Moldova, implementarea reformelor și evoluțiile politice din țară.

„Integrarea europeană este șansa noastră de modernizare și dezvoltare a țării. Chiar dacă unele reforme sunt dureroase pentru cetățeni, în timp, acestea vor da rezultate și vor contribui la creșterea nivelului de trai al populației”, a menționat președintele Parlamentului.

Andrian Candu a subliniat că autoritățile își propun să implementeze în mod calitativ agenda de reforme pentru a apropia R. Moldova de Uniunea Europeană. În acest sens, Spicherul a menționat necesitatea preluării bunelor practici și expertizei de la țările Grupului Vîșegrad, în special la capitolul ce se referă la implementarea prevederilor Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

Viceminiștrii Afacerilor Externe ai țărilor Grupului Vîșegrad au salutat dorința R. Moldova de a continua parcursul european. Oficialii europeni au declarat că țările Grupului Vîșegrad vor continua să sprijine R. Moldova în realizarea tuturor reformelor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *