Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Subiectele discutate de Nicolae Timofti…

Subiectele discutate de Nicolae Timofti și congresmanul american Steve Chabot

Nicolae Timofti, președintele R. Moldova, s-a întâlnit astăzi, 17 august, cu congresmanul american Steve Chabot, președinte al Comisiei pentru Businessul Mic și membru al Comisiei pentru Relații Externe în Camera Reprezentanților.

Subiectele de pe agenda întâlnirii au vizat relația bilaterală, și aspectele economice ale acesteia.
Șeful statului a apreciat susținerea Statelor Unite pentru dezvoltarea R. Moldova, inclusiv în continuarea parcursului european al țării.

Nicolae Timofti a mulțumit oficialului american pentru implementarea cu succes a Programului Compact, în rezultatul căruia au fost construite drumuri și sisteme de irigare. Totodată, congresmanul Chabot a menționat că R. Moldova va beneficia în continuare de sprijinul Statelor Unite, cu condiția continuării reformelor și ameliorării situației din sfera financiar-economică și din sistemul judecătoresc.

Un alt aspect abordat în cadrul întrevederii a fost importanța independenței energetice a R. Moldova față de Federația Rusă. În acest context, șeful statului a menționat necesitatea continuării lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Chișinău, cu sprijinul României și al Uniunii Europene.