Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Streleț: „Spectacolul de astăzi este…

Streleț: „Spectacolul de astăzi este unul cusut cu ață albă, dar discursul lui V. Filat mi-a dezlegat mâinile”

Premierul Valeriu Streleț consideră că retragerea imunității liderului PLDM, Vlad Filat este un scenariu pus la cale de oligarhul Vlad Plahotniuc. Într-un briefing de presă, șeful Guvernului aduce și acuzații la adresa Procurorului General, Corneliu Gurin.

Premierul a declarat că agenda de astăzi a fost perturbată de o coincidență suspectă de circumstanțe. „Câteva portavoci anunțaseră din timp despre proteste. În acceași zi a apărut procurorul general cu cererea sa de pomină care are semnificația sa. În opinia mea, acest spectacol este prea mult cusut cu ață albă pentru a fi crezut. Domnul președinte, Vlad Filat este o personalitate puternică și va reusi să-și probeze nevinovăția.”

În același timp, Streleț face apel la persoana care stă în spatele a tot ce se întâmplă pe scena politică din țară. „Am unele nedumeriri: executorul, denunțătorul și, probabil, beneficarul principal va merge liniștit acasă în luxul său de milioane, în castele construite pe banii furați.”

El se arată nemulțimit de faptul că Procuratura Generală nu a întreptins nimic în privința arestării principalului figurant al dosarului ce vizează furtul banilor. „Probabil Procuratura Generală consideră că acest principal denunțător este demn de încredere, care nu influențează în niciun mod ancheta, nu distruge probe, nu influențează martorii, nu călătorește oriunde în lume cu avionul personal, fiind principalul bănuit într-un dosar penal.”, a declarat Streleț.

Streleț a acuzat Procurorul General de inacțiune pe sute de dosare penale care au fost cânda deschise în regim de urgență, dar au fost lăsate să se prăfuiască. Mai mult, alte dosare au fost accelerate, probând în regim de telecomandă. „Telecomanda nu se află la sediul de pe str. Tighina, nici în Parlament, ci în sediul unei clădiri cunoscute de întreaga țară, situate pe bl. D. Cantemir.”, a menționat Streleț.

Șeful Guvernului a declarat că nu are de gând să-și dea demisia, dar se va concentra pe rezolvarea problemelor stringente ale societății: executarea bugetelor rectificate, susținerea populației, avansarea pe calea integrării europene. „Nu pot și nu am dreptul să abandonez oamenii în astfel de situație. Aveam sentimentul că găsim luminița la capătul tunelului. Nu am dreptul să abandonez oamenii care au ieșit în stradă. Înțeleg și susțin unele doleanțe ale protestatarilor. Acum, având mâinile dezlegate vom putea facea mult mai mult.”

El a declarat că își asumă o guvernare corectă, fără directive de influență din alte „centre” din țară sau din afară. „Sper ca majoritatea mă va susține în luarea deciziilor. Să fiu sincer, am sentimentul că mi s-au dezlegat mâinile, după discursul lui Vlad Filat. A dispărut acel șantaj indirect. Chiar și în perioada guvernării există elemente de felul: hai vezi poate facem așa, fii mai atent aici!”, a menționat premierul.

În același timp, primul ministru nu exclude faptul că „magii” ar putea fabrica și în privința sa un dosar. Streleț a recunoscut că unicul lucru pe care și l-ar putea reproșa sunt interceptările telefonice, care surprind încercarea sa de a nu admite demisia nemotivată a unei persoane, demise de către Partidul Liberal. El neagă existența unui trafic de influență.

ZdG amintește că astăzi, lui Vlad Filat i-a fost retrasă imunitatea parlamentară cu votul a 79 de deputați.
Foto: sputniknews.com