Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Streleț: Noul candidat va avea…

Streleț: Noul candidat va avea o sarcină extraordinar de dificilă

PLDM  nu a decis dacă va susține sau nu candidatul prospus de președinte la funcția de premier. Valeriu Streleț a declarat că pozița urmează a fi adoptată după organizarea Biroului Permanent Central al Partidului și  Consiliului Politic Național. Liberal-democratul a menționat că decizia președintelui Timotfi este una curajoasă, iar Ion Păduraru ar avea o sarcină destul de dificilă. În același timp, Streleț a criticat acțiunile PD: „este un partid sistemic și cu apucături totalitare”.

„Este o stare de spirit grea în soscietate, însă care își dorește o speranță și în aceste condiții, desigur că noi vom fi alături de oameni și ne vom strădui să le oferim această speranță.

Pentru noi contează să acționăm ca un partid unit, solidar, ca o entitate unică. Vom discuta chiar acum, în jumătate de oră, această situație politică. Știu că de cealaltă parte, din nou se adună semnături pentru un nou candidat. Vom decide la Biroul Permanent Central al Partidului și mâine la Consiliul Politic Național  și vom vedea cum vom proceda mai departe.”, a declarat Streleț.

Referitor la candidatura desemnată de Nicolae Timofti la funcția de premier, Valeriu Streleț a menționat că este o decizie destul de curajoasă, „dar totodată înțelegem că noul candidat desemnat va avea o sarcină extraordinar de dificilă ca să adune o majoritate suficientă, să fie votat un guvern și să fie evitate alegeri anticipate.”.

Menționăm că astăzi, PD a expediat președintelui Timofti o nouă declarație semnată de 55 de deputați, prin care este susținut candidatul lui Pavel Filip, ministru în exercițiu al Tehnologiei Informaționale și Comunicațiilor, la funcția de prim-ministru.