Streleț: „Dolarul ar putea costa 40 de lei”

R. Moldova se află într-o situaţie extrem de dificilă. Declarația în acest a fost făcută de către premierul Valeriu Streleț, în cadrul unei ediţii speciale la postul public de televiziune.

„Cursul monedei naţionale, care este menţinut cu greu la nivelul de 19 lei pentru un dolar, ar putea să ajungă la nivelul de 40 de lei pentru un dolar. Și asta în condițiile în care Guvernul nu va semna un acord cu Fondul Monetar Internațional și devine clar că nu avem nicio perspectivă de careva fluxuri valurate în suport bugetar. Asta înseamnă că ratele dobânzilor la credite vor sări în sus la 40%. Asta înseamnă înghețarea economiei. Lipsa banilor în buget, stoparea plăților salariale și a pensiilor”, a enumerat premierul.

Amintim că o misiune a Fondului Monetar Internaţional urmează să ajungă în R. Moldova în data la 22 septembrie 2015.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. VladimirAfanasiev

    O țară oropsită poate fi BOMBONITĂ oricând și mereu,Fondul Monetar Internațional însă simte BOMBONEALA chiar și la mii de chilometri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *