Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Streleț „caută” candidat la funcția…

Streleț „caută” candidat la funcția de judecător la CC

Guvernul a instituit o comisie de preselecție a unei candidaturi pentru funcția de Judecător la Curtea Constituțională (CC). Anunțul a fost făcut de premierul Valeriu Streleț în cadrul unui briefing.

„Avem legea care prevede că judecătorii CC sunt desemnați proporțional de către Președenție, Guvern și Parlament. În prezent avem vacant un mandat pentru funcția de judecător care trebuie să fie desemnat de Guvern.
Pentru a evita unele speculații sau încercări de a manipula opinia publică, precum că eventualii candidați reprezintă anumite partide, eu am decis de a crea o comisie de preselecție și încurajez toți specialiștii în drept, care se încadrează în aceste condiții, să aplice”, a declarat premierul.

În același context, șeful Executivului și-a exprimat speranța că va avea susținerea Alianței în procesul de selectare și aprobare a candidaturii în Guvern, cât și în Parlament.

Amintim că astăzi, 19 octombrie, fracțiunea PLDM a contestat la Curtea Constituțională (CC) hotărârea Parlamentului din 15 octombrie, curent, privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vlad Filat. Reprezentanții PLDM au calificat acțiunea dată drept o înscenare cinică împotriva lui Vlad Filat și a Partidului Liberal Democrat din Moldova, care, în ultimii ani, a devenit ținta permanentă a unor atacuri politice.