Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Start campaniei electorale în Găgăuzia.…

Start campaniei electorale în Găgăuzia. Cine s-a înscris în cursă

La întâi mai curent a fost dat startul campaniei electorale pentru alegerea bașcanului Găgăuziei, transmite Gagauzinfo. Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei, în cursa electorală s-au înscris doi candidați, actualul bașcan Irina Vlah și Vasilie Aladov, un locuitor al mun. Comrat.

La ședința din 1 mai, Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a înregistrat un grup de inițiativă, care va colecta semnături în sprijinul candidatului independent Irina Vlah. Grupul de inițiativă este format din 34 de persoane, iar liderul acesteia este Constantin Cheleș, proprietarul fermei de creștere a cailor de rasă „At-Prolin”.

Potrivit legislației în vigoare, candidații la postul de bașcan al Găgăuziei trebuie să colecteze în sprijinul său de la 1 500 la 2000 de semnături în cel puțin 2/3 din localitățile din autonomie. De asemenea, aceștia trebuie să demonstreze cunoașterea limbii găgăuze.

Întregistrarea candidaților la funcția de bașcan al Găgăuziei se face până la data de 30 mai. Alegerile vor avea loc pe 30 iunie.