Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sondajul IRI: Partidele care ar…

Sondajul IRI: Partidele care ar putea accede în viitorul Legislativ

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în viitorul Legislativ ar accede mai puține formațiuni politice decât în prezent. Aceasta arată datele prezentate în ultimul sondaj realizat de Institutul Internațional Republican.

Studiul arată că, la nivel național, alegerile ar fi câștigate de Partidul Nostru cu 21%, urmat de PSRM cu 20%, Platforma DA și PAS cu câte 12%. De asemenea, în Parlament ar accede și PD-ul cu 7%, precum și PCRM care ar obține 6% din voturile alegătorilor.

Cu totul altfel arată datele pe Chișinău, acolo unde formațiunea Maiei Sandu câștigă alegerile cu 21%, urmată de Platforma DA și PSRM cu câte 19%, iar Partidul Nostru – 12%.

Potrivit datelor sondajului, 83% din cetățenii R. Moldova sunt de părere că țara noastră a pornit într-o direcție greșită, iar 78% din respondenți susțin că actuala guvernare apără interesele unui grup restrâns de persoane, dar nu cele ale poporului. Totodată, potrivit sondajului, 95% din cei intervievați au răspuns că una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă R. Moldova este corupția.

Studiul a fost realizat în perioada 11-25 martie, curent. Sondajul a avut un eșantion de 1.500 de persoane din întreaga țară. Marja de eroare nu depaşeste 2,8%.