Sondaj: pentru cine ar vota locuitorii din UTA Găgăuzia dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile bașcanului

În cazul în care alegerea bașcanului în unitatea teritorială autonomă (UTA) Găgăuzia s-ar desfășura duminica viitoare, peste 70% din locuitorii autonomiei ar participa la vot. Jumătate dintre ei ar vota pentru actualul bașcan, Irina Vlah, se arată într-un sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova (ASDM), prezentat astăzi, 21 martie.

Pentru Irina Vlah și-ar da votul 50,9% dintre respondenți, 5,3% dintre alegători ar vota pentru Nicolai Dudoglo, iar 3,8% – pentru Serghei Anastasov.


Sursa: privesc.eu

Peste 50% dintre respondenți s-au declarat satisfăcuți de activitatea bașcanului actual în ultimii patru ani, iar 66% consideră că bașcanul Găgăuziei joacă un rol important în rezolvarea problemelor cetățenilor.

Sursa: privesc.eu

Chiar dacă aproximativ jumătate dintre locuitorii Găgăuziei consideră că viața oamenilor este mai bună în prezent decât acum patru ani, datele sondajului arată că cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii din regiune sunt nivelul de trai scăzut, șomajul și dezvoltarea economică.

Sondajul „Opțiunile socio-politice ale locuitorilor din Găgăuzia în preajma alegerilor bașcanului” a fost realizat pe un eșantion de 1029 de persoane. În urma unei decizii adoptate de către Adunarea Populară, alegerile başcanului Găgăuziei au fost transferate de pe 19 mai pentru data de 30 iunie 2019.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *