Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sondaj: Între cine se va…

Sondaj: Între cine se va da bătălia pentru fotoliul de primar al mun. Chișinău în turul doi

Socialistul Ion Ceban și candidata independentă Silvia Radu au cele mai mari șanse să acceadă în turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al mun. Chișinău. Candidatul PSRM ar putea înregistra un rezultat de 27,6%, pe când contracandidata sa, Silvia Radu, ar întruni voturile a 27,1% din alegători. Cel puțin astfel de rezultate prognozează un sondaj făcut public astăzi de Asociația Demografilor și Sociologilor. Potrivit sondajului, pe locul trei se află candidatul comun PPDA-PAS, Andrei Năstase. Pentru acesta și-ar da votul 13,2% din alegători.Ceilalți candidați nu ar obține rezultate mai mari de 5%.

Sursă: captură privesc.eu

Sondajul elaborat de Asociația Demografilor și Sociologilor arată că 36% din respondenți își doresc ca noul primar, în primul rând, să repare drumurile. Alte 25% susțin că edilul trebuie să se preocupe de problema ecologică, iar 16% consideră că sarcina principală este să lupte împotriva corupției din Primărie.

Sondajul a fost realizat de Asociația Demografilor și Sociologilor între 21 aprilie – 2 mai pe un eșantion de 1182 persoane și are o marjă de eroare de 2,8%.

La mandatul de un an în fotoliul de primar al mun. Chișinău aspiră: Ion Ceban (PSRM), Valeriu Munteanu (PL), Reghina Apostolova (Partidul Șor), Alexandr Roşco (Partidul „Casa Noastră-Moldova”, Alexandru Mâţu (partidul Ruso-Slavean din Moldova), Maxim Brăila (Partidul Popular din R. Moldova), Andrei Năstase (PPDA), Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Constantin Codreanu (PUN), Alexandra Can (PNL) și Silvia Radu (candidată independentă).

Primarul ales la 20 mai va avea un mandat de un singur an, până în 2019, când se vor desfășura alegeri locale în toată țara. Mandat de un an va avea și edilul municipiului Bălți, care, de asemenea, va fi ales la 20 mai.