Sondaj: Doar patru partide ar accede în viitorul Legislativ

Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-AXA prezintă rezultatele unui sondaj sociopolitic realizat în luna februarie 2016.

În cadrul măsurătorilor au fost abordate subiecte ce țin de preferințele politice, încrederea în politicieni, dar și probleme sociale ce țin de nivelul de trai.

Lucrurile de care se tem cel mai mult cea mai mare parte a cetățenilor R. Moldova sunt: sărăcia, corupția, prețurile, șomajul și viitorul copiilor.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 80% din cetățenii R. Moldova ar participa la alegeri. Însă, 29% dintre ei susțin că nu știu pentru cine ar vota. Totodată, potrivit sondajului, în viitorul Legislativ ar accede patru formațiuni politice. Partidul Politic Partidul Nostru ar acumula 19,8% din sufragii. Pentru Partidul Socialiștilor din R. Moldova ar vota 13% din cetățeni. În Legislativ ar mai accede Partidul Platforma Demnitate și Adevăr cu 8% și partidul PAS condus de către fostul ministru al Educației Maia Sandu cu 6%.

Potrivit sondajului de opinie prezentat astăzi de către Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-AXA, PDM ar acumula 4,3%, PPEM -3,7%, PL-1,2% și PLDM 0,5%.

Totodată, majoritatea respondenților susțin că R. Moldova a fost capturată de omul de afaceri Vlad Plahotniuc și oligarhi.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-13 februarie 2016 pe un eșantion de 1491 de persoane.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. andrei balan

  Insasi Usatii spunea ca este bun prieten cu Jigau de la CBS-Axa, iar acest sondaj doar reconfirma cuvintele acestuia. Se vede ca totusi Usatii cheltuie bani si pe sondaje de manipulare a opiniei publice si nu doar pe casinouri )))

 2. Livia Tataru

  Partidul Karaoke al lui Renato Usatîi – 99,8 % Partidul PSRM al lui Igor Dodon – 78,5 % Partidul JurnalTV Năstase al lui Victor Țopa – 115,4 %
  Ori cum să desenezi în politică sondaje ca să iasă caricatura lui Usatîi în top.

  • Marin Gutu

   De fapt, multa lume la Balti, chiar si din acei mai sceptici, ii sunt multumiti pentru niste chestii marunte, care costa putin ba chiar si sunt prevazute oricum in agenda unui primar.

   Vorba sheia: sad but true.

 3. Simion

  Piara dusmanii si tradatorii de tara, sa ramana doar formatiunele care lupta pentru dreptate, adevar, solidaritate si incarcerarea talharilor.

 4. andrei balan

  Chiar daca nu prea cred acestui sondaj, totusi o parte de adevar este… in cazul unor alegeri anticipate am putea sa ne trezim cu pro-rusii la guvernare. Dar asta ar insemna stoparea cursului european.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *