Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sondaj: Candidații cu cele mai…

Sondaj: Candidații cu cele mai mari șanse la alegerile locale din Bălți

Socialistul Alexandr Usatîi este favoritul în alegerile locale noi din 20 mai pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Dacă la sfârșitul săptămânii curente ar avea loc scrutinul local, pentru candidatul PSRM și-ar da votul 31,8%. Cu o diferență de numai 3% acesta este urmat de candidatul formațiunii „Partidul Nostru”, Nicolai Grigorișin, care ar obține voturile a 28,9% din alegătorii capitalei de nord a țării. Cei doi ar fi lideri detașați ai campaniei, deoarece alți candidați care luptă pentru funcția de edil la Bălți nu ar obține mai mult de 6%. Cel puțin astfel arată rezultatele unui sondaj realizat pe un eșantion de 600 de persoane, făcut public astăzi de Asociația Demografilor și Sociologilor din Moldova.

În cursa electorală pentru funcția de primar al mun. Bălți au fost înregistrați opt candidați. Este vorba despre: Arina Spătaru (PPDA), Alexandr Usatîi (PSRM), Pavel Verejanu (Partidul „Șor”), Nicolai Grigorișin (PN), Sergiu Burlacu, Elena Grițco (candidată independentă), Simion Guțu (PAS) și Oleg Topolnițki (Partidul Ruso-Slavean din Moldova).

Primarul ales la 20 mai va avea mandat pentru un singur an, până în anul 2019, atunci când se vor desfăşura alegeri ordinare în toată țara. La 20 mai se aleg primari și în alte șase localități: mun. Chișinău, comuna Pârlița, r. Ungheni, comuna Volovița, r. Soroca, s. Jora de Mijloc, r. Orhei, satul Nemțeni, r. Hâncești și comuna Leușeni r. Hâncești.

Citiți și

Ce averi declară candidații la funcția de primar al mun. Bălți