Soluţia lui Marian Lupu: Coaliţe minoritară PD-PLDM

Reprezentanţii Partidului Democrat, le-au propus colegilor din Partidul Liberal Democrat să formeze împreună o coaliție minoritară PD-PLDM și să-și asume împreună responsabilitatea guvernării. Declarațiile aparţin lui Marian Lupu,  președintele PD.

Lupu afirmă că deşi s-au întâlnit de mai multe ori pe parcursul ultimelor ore, negocierile PLDM, PDM și PL nu au dat niciun rezultat. Anterior, Partidul Comuniştilor a anunţat că e gata să voteze conducerea Parlamentului și vrea funcția de vice-preşedinte al Legislativului. Aseară,  liderii celor trei partide pro-europene s-au arătat optimişti în formarea unei coaliţii. Partidului Democrat și Partidului Liberal Democrat au cerut convocarea unei sesiune extraordinară a Parlamentului, care trebuia să înceapă astăzi, 21 ianuarie la ora 15:00, cererea de convocare fiind semnată de 42 de deputați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. victor

  coalitie deci coalitie minoritara, nu avem ce alege, PDM cu PLDM isi asuma greutatea, PL vad ca eschiveaza, nu e ok, PL va fi sanctionat de electorat.

  • Simion

   Conisder ca Lupu a facut corect. Nu se mai poate de jucat cu tara atata vreme! Liberalii si-au facut-o cu mana lor, asa ca vor ramane in opozitie.

 2. Mihai

  Cu cei din PL sau fara ei, dar trebuie de mers mai departe. Trebuie sa intelegem cu totii ca mai mult nu se poate de tolerat toate prostiile si mofturile lui Ghimpu. Acesta daca vrea in opozitie, atunci sa o stearga, ca nimeni nu-i tine.

 3. Valentin

  Foarte responsabila si asumata aceasta solutie din partea lui Lupu, trebuie cineva sa isi asume responsabilitatea guvernarii, tara are nevoie de un guvern indiferent de configuratia politica.

 4. Artem

  Cred ca est o decizi corecte in asa caz, cu PL sau fara de ei dar trebuie de facut o alegere in favoarea stului si functionarii parlamentului.

 5. Trofim

  Ghimpu parea a fi destul de hotarit, acesta nu vrea in ruptul capului sa devina parte a coalitiei pro-europene, astfel facindu-si cale spre a ataca in campania electorala locala pe PLDM si PD. Au ajuns la concluzia ca cecit cu 9% in Parlament mai bine in opozitie si jucind tare pentru locul de primar general al Ghisinaului. Da de restul tarii lii in cot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *