Socialistul Oleg Lipskii îl învinge pe omul lui Șor de la aeroport și pe candidatul blocului ACUM în circumscripția 23, Botanica

Oleg Lipskii, candidat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a câștigat mandatul de deputat în circumscripția 23, Botanica.

Lipskii l-a învins pe reprezentantul blocului „ACUM”, Vasile Grădinaru, dar și pe Petru Jardan, candidat al Partidului „Șor”. Jardan este și directorul companiei „Avia Invest”, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău. Reprezentanta Partidului Democrat, Valentina Rotaru, nu a intrat în „top 3”.

Socialistul Oleg Lipskii a acumulat 40,12% din voturi, iar candidatul de pe locul doi, Vasile Grădinaru – 35,71%. Reprezentantul Partidului Șor, Petru Jardan, a acumulat doar 11,64% din voturile alegătorilor din circumscripția 23.

Cine este Oleg Lipskii

Oleg Lipskii este deputat în Parlament din partea PSRM din 2014 și ocupă în același timp și funcția de vicepreședinte al Uniunii Transportorilor și Drumarilor și vicepreședinte al Asociației expeditorilor și brokerilor vamali din R. Moldova.

Conform declarației de avere și interese personale, Lipskii a ridicat un salariu de aproximativ 308 mii de lei și o indemnizație de peste 135 de mii de lei de la Parlament. O altă sursă de venit a deputatului au reprezentat-o circa 485 de mii de lei, obținuți în urma moștenirii mai multor bunuri.

Deputatul socialist declară că deține un apartament și jumătate dintr-un alt apartament pe care l-a moștenit. Lipskii deține și două automobile, unul de model Chevrolet Calos procurat în 2016, dar și o Toyota Corolla, procurată în 2018. În declarația de avere și interese Lipskii a mai indicat și că deține împreună cu soția cote-părți în mai multe companii: MD -Trans SRL (22,5 %), L.B.M SRL (33,33%), Lesta Plus LTD din Kiev (20 %), Neptun SA (23%), Cargologistic SRL (50%), Trac Certificate SRL (34 %).

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *