Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialiștii – purtătorii de cuvânt…

Socialiștii – purtătorii de cuvânt ai președintelui R. Moldova

Deși Igor Dodon, președintele R. Moldova, nu mai este liderul socialiștilor, totuși, aceștia continuă să-i apere interesele. Astfel, astăzi, 27 octombrie, Partidul Socialiștilor a anunțat lansarea Campaniei naționale privind consultarea cetățenilor în vederea trecerii la forma prezidențială de guvernare în R. Moldova.

Zinaida Greceanîi, lidera partidului, a reamintit că, la 6 octombrie, Consiliul Republican al PSRM „a aprobat o rezoluție prin care a condamnat provocările împotriva președintelui R.Moldova ales de întreg poporul țării. Consiliul a decis că trecerea la forma prezidențială de guvernare este dorința și viziunea majorității cetățenilor țării”, a declarat Greceanîi.

Potrivit ei, începând cu ziua de mâine, 28 octombrie, cele peste o mie de organizații primare ale PSRM, zeci de mii de membri, activiști și susținători ai partidului și președintelui R. Moldova, vor merge din casă în casă, de la apartament la apartament, pentru a consulta cetățenii și a colecta semnături pentru republica prezidențială. „Ne-am pus ca scop să colectăm semnăturile a 70% din alegătorii țării sau circa două milioane de semnături. Când acest scop va fi atins, noi, Partidul Socialiștilor, ne obligăm să convocăm Congresul PSRM ca să introducem acest deziderat în Programul partidului și platforma politică a PSRM pentru alegerile parlamentare din 2018. Suntem siguri că în următoarea legislatură a parlamentului vom avea o majoritare necesară pentru realizarea acestui scop”, a subliniat socialista.

Amintim că la 19 mai curent, declara, în cadrul unei conferințe de presă, că „R. Moldova are nevoie de o conducere prezidențială dură”, a conchis Igor Dodon.

Inițiativa de modificare a Constituției a fost enunțată de Igor Dodon la 28 februarie curent. Acesta a declarat că odată cu alegerea directă a șefului statului, președintele deține „mandatul întregului popor”, respectiv, trebuie să i se asigure mecanisme eficiente de echilibrare a puterilor în stat, iar una dintre împuternicirile care ar trebui să-i revină este cea de dizolvare a Parlamentului.