Socialiştii au blocat drumul de intrare în R. Moldova din partea postului vamal Sculeni şi verifică actele militarilor şi a tehnicii militare NATO

Deputaţi socialişti şi activiştii din Tânăra Gardă au blocat drumul de intrare în R. Moldova din partea postului vamal Sculeni şi verifică actele şi tehnica militară a soldaţilor NATO, anunţă liderul socialiştilor Igor Dodon pe un site de socializare.

Amintim, în acest context, că la 28 aprilie curent, Ministerul Apărării a anunţat că  militari ai Armatei Naţionale şi ai Statelor Unite ale Americii vor participa, în perioada 3 mai — 20 mai 2016, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat, în premieră, în R. Moldova, iar aplicaţiile au ca scop instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.  În cadrul aplicaţiilor  vor fi antrenaţi 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale.

Totodată, în cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă , 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40 de maşini de geniu şi asigurare.

Unităţile de tehnică americane  au intrat prin punctul de trecere Sculeni şi s-au deplasat pe drumul naţional M14, urmând traseul Sculeni — Făleşti — Negreşti.

Igor Dodon a menţionat că va reveni ulterior cu detalii.

Sursa foto: facebook.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. observation

    In spiritul bunului jurnalism, ar trebui sa postati si opinia lui Salaru cu privire la acest lucru, el i-a invitat si tot el are o parere opusa fata de a lui Dodon. O stire care se termina cu “Igor Dodon va reveni cu detalii” nu e stire, ci e campaie pentru Dodon. Nu il mai luati atata in seama si nu ii mai faceti campanie. 2-3 fraze despre ce a zis e suficient sa vedem cat e de limitat, nu trebuie sa il promovati atata la fiecare pas ca nu merita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *