Situația din R. Moldova va fi discutată la Consiliul Afaceri Externe al UE

Situția din R. Moldova va fi discutată mâine, 17 iunie, la Consiliul Afaceri Externe al Consiliului UE.

Subiectul va fi abordat de Consiliul Afaceri Externe, prezidat de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, în cadrul unei discuții matinale pe tema afacerilor actuale, se arată într-un comunicat al UE, unde se mai precizează că miniștrii vor avea posibilitatea să examineze problemele presante și cele mai recente evoluții pe agenda internațională.

La discuții va fi prezent și ministrul Afacerilor Externe din România, Teodor Meleşcanu.

La începutul săptămânii, întrebat dacă recunoaște Guvernul Sandu, Meleșcanu declara: „Din punct de vedere diplomatic, nu există o instituție a recunoașterii guvernelor. Fiecare stat are dreptul să își aleagă guvernul. Noi suntem preocupați pentru că există o situație explozivă la ora actuală la Chișinău. Trebuie găsite modalități de a se depăși această situație”.

Precizările Ministerului Afacerilor Externe al României după declarațiile lui Teodor Meleșcanu

Agenda reuniunii CAE de la Luxemburg va avea ca punct principal o discuţie de evaluare a procesului de implementare a Strategiei Globale a Uniunii Europene, în format comun cu miniştrii apărării. Miniştrii afacerilor externe vor discuta despre eficientizarea Politicii Externe şi de Securitate Comune şi vor aborda teme de actualitate, precum situaţia din Republica Moldova şi evoluţiile din Sudan.

Foto antet: esmirmilavic.wordpress.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Subiectul va fi abordat de Consiliul Afaceri Externe, în cadrul unei discuții matinale vor aborda teme de actualitate, precum situaţia din Republica Moldova şi evoluţiile din Sudan.
    Halal de noi, asa valoare avem pentru ei … se discuta la zavtraku lu Mogerini, printre impresi de uikend, laolanta cu sudan, ca de … si noi avem sclavi nostri pe platatile patriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *