Sîrbu a solicitat FISC-ului informații despre impozitele pe venit ale deputaților ACUM. Reacția lui Năstase și Sandu

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a expediat o solicitare în adresa Serviciului Fiscal de Stat prin care cere informații despre impozitele pe venit și sumele de bani vărsate în fondul social și cel de asigurări medicale obligatorii de către deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dar și de către deputații Partidului Platforma DA (PPDA). Liderii celor două partide susțin însă că nu au nimic de ascuns.

Cu cât au contribuit deputații ACUM la prosperarea și dezvoltarea țării? Câte taxe și impozite au plătit ei statului, în ultimii 10 ani? Cred că societatea trebuie să cunoască. Exact cum trebuie să cunoască și cât de legal a obținut veniturile sale cetățeanul Năstase Andrei în Germania”, se menționează într-un mesaj publicat de deputatul democrat.

Pe lângă informațiile solicitate de la Serviciul Fiscal de Stat din R. Moldova, Sergiu Sîrbu susține că a expediat o solicitare și către autoritățile de control fiscal din Germania, pentru a afla dacă Năstase a avut calitate de rezident fiscal în Germania în ultimii 10 ani, dar și pentru solicita informații despre valoarea veniturilor declarate de liderul PPDA pe teritoriul german.

„Dacă analizați pachetul de legi pe care l-am propus noi, veți vedea că ne dorim foarte mult o Autoritate națională de integritate independentă, care ar verifica legalitatea veniturilor și proveniența proprietăților tuturor funcționarilor publici. Nu doar ne dorim acest lucru, dar ne propunem să avem o instituție care să se asigure că toți funcționarii pot fi verificați. Și dacă există o întrebare despre proprietățile unei persoane, iar ea nu poate justifica legalitatea lor, atunci să răspundă în conformitate cu legea”, a declarat Maia Sandu după ce a fost rugată de jurnaliști să comenteze solicitările lui Sîrbu.

Andrei Năstase, la rândul său, a declarat că nu are nimic de ascuns și că deputații Blocului ACUM sunt integri și onești.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *