Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Silvia Radu despre colaborarea cu…

Silvia Radu despre colaborarea cu primăria mun. București: „anterior, nu a fost la nivelul relației dintre guverne”

Foto: privesc.eu

Primăriile municipiilor București și Chișinău au semnat un program de colaborare, pe trei domenii: cultură, educație și sănătate. Silvia Radu, primar interimar al mun. Chișinău s-a aflat într-o vizită de lucru la București, unde s-a întâlnit cu omologul său Gabriela Firea. În cadrul unei conferințe de presă, Radu a subliniat faptul că relația anterioară dintre capitale nu a fost la nivelul relațiilor dintre guvernele României și cel al R. Moldova. 

În domeniul culturii, primăria mun. București va sprijini primăria mun. Chișinău pentru înființarea unei linii de transport culturale, prin donarea a două autobuze urbane care vor realiza un traseu cultural. Primarul general al mun. București, Gabriela Firea s-a referit și la o donație de carte din partea Bibliotecii Metropolitane din București pentru Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău. Totodată, aceasta a declarat că în cele ce urmează, va fi înființată săptămâna culturii de la Chișinău în București, iar la Chișinău − sătămâna teatrelor din București.

În domeniul educației, primăria mun. București va oferi copiilor olimpici din Chișinău posibilitatea de a participa la diverse tabere din România, organizate la mare și la munte.

În domeniul sănătății, medicii − rezidenți de la Chișinău vor putea să participe la stagii de muncă la cele 19 spitale ale mun. București, iar medicii și managerii de spitale, vor putea participa la programe de instruire.

„Suntem dornici să contribuim la creșterea calității vieții cetățenilor din Chișinău și în domeniile urbanism, infrastructură, protecția mediului și alte domenii solicitate de doamna primar”, a declarat Gabirela Firea, primar al mun. București, menționând că pe data de 6 martie, se va afla într-o vizită la Chișinău.

La rândul său, Silvia Radu i-a mulțumit Gabrielei Firea pentru invitație,  și a declarat că întâlnirea care a avut loc „se încadrează perfect în procesul de integrare europeană a R. Moldova”.

„Dacă vorbim despre relația anterioară dintre capitale, din păcate, aceasta nu a fost la nivelul relațiilor dintre guvernele României și cel al R. Moldova, iar astăzi noi, deschidem o filă nouă și facem un pas înainte în consolidarea unei colaborări fructuoase, care cuprinde mai multe aspecte și proiecte, care vor influența direct calitatea vieții locuitorilor un. Chișinău”, a declarat Silvia Radu.

Totodată, Gabriela Firea a declarat că la rugămintea Silviei Radu, primăria mun. București va sprijini renovarea a două obiective din Chișinău, referindu-se la Maternitatea nr. 1 din or. Chișinău și liceul Mihai Eminescu, care anul viitor va împlini 50 de ani de la înființare. Firea a declarat că în cele ce urmează, specialiștii de la primăria mun. București, vor merge la Chișinău pentru perfectarea concretă a acestor două programe.

 

Foto: privesc.eu