Silvia Radu dă asigurări că nu revine la Primărie în cazul în care mandatul nu va fi validat

Silvia Radu, fosta primară interimară a capitalei, numită în funcție de viceprimarul Nistor Grozavu, dă asigurări că nu va reveni la Primăria mun. Chișinău, dacă mandatul lui Andrei Năstase nu va fi validat.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Radu susține că și-a dat demisia din funcția de viceprimar imediat după alegeri și că nu are intenția de a reveni la Primărie.

„Văd că există speculații în presa privind revenirea mea la Primărie, deși am spus clar deja că NU voi reveni.

O scriu și aici, să ajungă și la cei care speculează în continuare: mi-am dat demisia din funcția de viceprimar imediat după alegeri tocmai pentru că așa mi s-a părut corect, odată ce s-au organizat alegeri primarul ales să poată conduce și să poată să își facă echipa așa cum vrea.

Nu revin la primărie și sper ca orașul să aibă o conducere legitimă cât mai curând”, scrie fosta primară interimară a capitalei.

Sediul Curții Supreme de Justiție (CSJ), acolo unde are loc o acțiune de protest față de invalidarea mandatului de primar al liderului PPDA, Andrei Năstase, și unde se cere validarea alegerilor de către magistrații instanței supreme, este păzit de zeci de polițiști. 

Completul de judecată care va pune punct în dosarul alegerilor este format din trei magistrați: Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh. În privința lui Ion Druță, care este și președinte al CSJ, Andrei Năstase a înaintat o cerere de recuzare. Respectiv, CSJ urmează să se pronunțe în privința cererii de recuzare, după care să decidă validarea mandatului.

UPDATE: CSJ a respins cererea lui Năstase de recuzare a magistratului Druță

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *