Silvia Radu a povestit când și în ce circumstanțe l-a cunoscut pe Vlad Plahotniuc

Silvia Radu spune că l-a cunoscut pe Vlad Plahotniuc în perioada anilor 2014-2015, când deținea funcția de președintă a companiei Gas Natural Fenosa și că, de fapt, aflându-se în funcția dată pe parcursul a mai multor ani, a avut posibilitatea să-i cunoască pe „absolut toți politicienii din R. Moldova”. Invitată la emisiunea În PROfunzime cu Lorena Bogza, primara interimară a municipiului Chișinău a povestit detalii despre prima sa întrevedere cu Vlad Plahotniuc, care a avut loc la solicitarea administrației companiei Gas Natural Fenosa și unde a participat în calitate de președintă a companiei. Deși nu ține minte data exactă când a avut loc, Silvia Radu a declarat că la acea întâlnire a fost discutată „situația din sectorul energetic, tarifele și problemele” care existau pe atunci la compania Gas Natural Fenosa. Pe de altă parte, de când activează la Primărie, Radu susține că nu s-a întâlnit niciodată cu liderul democraților.

„A fost o situație când compania Gas Natural Fenosa, fiind eu președinte, a cerut să se întâlnească cu domnul Plahotniuc. Și atunci eu împreună cu directorul general al acestei companii am mers și ne-am întâlnit, și am discutat despre situația din sectorul energetic, despre tarifele și despre problemele care erau pe atunci la companie. (…) Știți că Gas Natural Fenosa a avut o situație complexă când s-a produs furtul miliardului, când a existat o devalorizare importantă care a afectat direct veniturile și beneficiile companiei și aceste lucruri desigur nu puteau fi puse pur și simplu în sertar de o companie privată, când ea își pierde beneficiile. S-a încercat o metodă de a înțelege ce se întâmplă în țară și când acest lucru se va termina, și care va fi perspectiva soluției acestor probleme”, a explicat Silvia Radu.

Silvia Radu nu a putut spune exact când anume a avut loc acea întâlnire, specificând că s-a întâmplat înainte ca ea să plece din compania Gas Natural Fenosa, adică în perioada anilor 2014-2015. Moderatoarea și producătoarea emisiunii s-a arătat nedumerită de motivele pentru care administrația companiei Gas Natural Fenosa din Spania ar vrea să se întâlnească cu Vlad Plahotniuc, la care, Silvia Radu a răspuns: „Această întrebare puteți să o adresați companiei Gas Natural Fenosa, sunt sigură că o să vă răspundă”.

Totodată, Radu susține că de când se află în funcția de primar interimar al mun. Chișinău, nu s-a întâlnit niciodată cu liderul democraților. „Nu am de ce să discut cu politicienii. Unicul cu cine am discutat este domnul Filip (n.r.: premierul R. Moldova, Pavel Filip), pe care l-am întâlnit de câteva ori, dar nu am reușit să stabilim o întrevedere de lucru așa cum ar fi trebuit să o avem, fiindcă sunt multe probleme care țin de relația cu Guvernul R. Moldova. Am întâlnit încă câțiva miniștri din Guvern, dar majoritatea politicienilor au fost cei care activează în cadrul Consiliului Municipal”, a declarat Silvia Radu.

În perioada decembrie 2014 − iulie 2015, Vladimir Plahotniuc a deținut funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova, fiind membru al fracţiunii Partidului Democrat. La 15 octombrie 2015, în ziua lipsirii de imunitate parlamentară a lui Vlad Filat și arestarea acestuia, Vlad Plahotniuc anunța că se autosuspendă din funcția de prim-vicepreședinte al PDM, dar și de cea de membru de partid, până la clarificarea anchetei în cazul BEM, „pentru a nu se face insinuări că ar influența ancheta și a nu afecta imaginea PDM”La 21 decembrie 2015, Vlad Plahotniuc a revenit în rândurile Partidului Democrat din Moldova, pentru a participa direct la formarea majorității parlamentare.

 

Foto: captură video, protv.md

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lilian 007

    PLAHOTNIUCKA SILVIA RADU IESE LA SUPRAFAȚĂ

    Ha! Ha! Ha! Da lumea de când o numește plahotniuckă? De la bun început. De când a apărut la primărie era absolut clar, că era trimisul oligarhului “atotputernic”. Și a ajuns primar general interimar prin metoda RAIDER. Ea nu-i nici în consiliul municipal. N-avea dreptul să fie acolo, decât deridicătoare, dacă o angajau la lucru. Dar ea s-a trezit primar general interimar și a început să facă acolo Marea Curățenie! Dacă am fi stat de drept, Silvia Radu ar trebui judecată pentru atac raider la primărie! Acum s-o vedem cum va motiva participarea la alegerile municipale. Este posibil ca oligarhul Plahotniuk să-l strângă de mandarine pe mancurt și Silvia Radu să devină într-un mod sau altul candidat unic al forțelor de stânga, că pe dreapta o plahotniuckă n-are ce căuta!

  2. Si din acea clipa fatala, cucoana a fost vrajita. Si s-a plahotniucizat pe viata, cucoana. Si cucoana s-a facut absorbanta credincioasa. Ca nu degeaba s-a batut in campania prezidentiala in calitate de absorbanta plahotniucista. Dupa care, drept care a fost cocotata ad-hot in fotoliul de primar-general. Intrebarea este: de ce anume cu Plaha s-a intalnit, individul care nu detine nicio functie in statul capturat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *