Șeful fracțiunii socialiștilor: Insistăm pe semnarea de urgență a acordului politic între PSRM și ACUM

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Vlad Batrîncea, afirmă că acordul politic cu blocul ACUM, „unde vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării”, trebuie să fie semnat de urgență, săptămâna viitoare, „pentru a exclude astfel de situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”.

Batrîncea se arată nedumerit de declarațiile unor reprezentanți ai ACUM, despre care spune că „riscă să afecteze enorm eforturile noastre de consolidare a societății și de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru”.

„Mesajele nechibzuite cu tentă geopolitică sunt însoțite și de declarații denigratoare la adresa PSRM și instituției prezidențiale, fapt regretabil. (…) PSRM nu poate tolera o astfel de abordare. (…) Reamintim partenerilor de coaliție că noi, cei din Partidul proprezidențial al Socialiștilor am declarat de la bun început, că această majoritate parlamentară poate fi păstrată și consolidată doar în condițiile unui compromis și dialog politic reciproc avantajos al PSRM și blocului ACUM, în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Socialistul menționează că așteaptă o „poziție consolidată” și de la blocul ACUM.

„Am dori sa înțelegem de câți deputați dispune coaliția de guvernare. Fracțiunea PSRM, chiar dacă există unele divergențe interne pe mai multe subiecte propuse de Guvern și partenerii din blocul ACUM, rămâne consolidată și susține majoritatea parlamentară cu 35 de deputați”, mai adaugă Batrîncea.

Despre inițiativa de a semna un „pact de neagresiune” până la sfârșitul lunii iulie între cele două entități politice a anunțat anterior Igor Dodon, care se declară „liderul neformal al socialiștilor”.

Simt că fără pactul de neagresiune la alegerile locale și fără a lăsa geopolitica nu vom reuși”, susținea Dodon, care a criticat faptul că unii deputați din ACUM au poziții distincte și nu votează anumite proiecte.

Anterior, deputatul ACUM Octavian Țîcu, care nu a semnat înțelegerea temporară între cele două entități politice, a declarat că un nou acord între ACUM și PSRM nu va fi susținut de foarte mulți deputați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *