Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șeful CNA se va conforma…

Șeful CNA se va conforma deciziei privind eliberarea sa din funcție

Viorel Chetraru răspunde solicitării premierului Valeriu Streleț privind demisia sa din funcția de șef al Centrului Național Anticorupție. „Sunt general și nu comentez declarațiile șefilor mei ierarhici, voi aștepta decizia președintelui și mă voi conforma.”, a declarat Chetraru pentru anticoruptie.md.

Precizăm că premierul Valeriu Streleț, a trimis ieri un demers către președintele Nicolae Timofti prin care solicită să inițieze procedura de demisie a șefului CNA, Viorel Chetraru. Aceasta se întâmplă la o zi după ce liderul PLDM Vlad Filat a fost reținut de CNA, iar Valeriu Streleț a preluat conducerea Partidului Liberal Democrat.
„Este prerogativa primului ministru să vină cu inițiative de acest gen. În argumentarea acestui demers expediat președintelui în capul listei de motive este invocat faptul că indiferent de statistica triumfalistă prezentată de către Chetraru despre activitatea Centrului și anumite declarații despre ingerința politică, niciodataă nu i-am dat indicații lui Chetraru. Indiferent de aceste circumstanțe, indicele percepției corupției atât pe interior, cât și în toate studiile făcute de experții străini continuă să fie într-o continuă creștere”, a declarat premierul.
„Principalul învinuit continuă să se plimbe la libertate, chiar și în contextul acestui autodenunț prin care principalul învinuit recunoaște că a comis un act de corupere activă. Chiar dacă cineva i-a pretins să dea careva sume sau mite, era obligat să raporteze, conform legii, și să nu dea acești bani”, a adăugat Streleț.

Amintim că Viorel Chetraru care se află în fruntea Centrului Național Anticorupție din 2009.

Sursa foto: publika.md