Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șefa Direcției municipale pentru protecția…

Șefa Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului și-a dat demisia

Șefa Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Svetlana Chifa, și-a dat astăzi demisia din funcție, după 16 ani de activitate. Anunțul a fost făcut de la ședința din această dimineață a Primăriei.

Potrivit șefei Direcției municipale, decizia de a pleca din funcție a venit după atacurile din ultima vreme. „Decizia îmi aparține. Am făcut-o în urma analizei situației prin care trece Direcția municipală pentru drepturile copilului și echipa Primăriei. Nu atât vârsta mea europeană, cum a spus un consilier, nu starea de sănătate, ci în această situație, în lupta cu morile, m-am convins ca mă consum și uneori, cu regret, atitudinea față de mine se răsfrânge asupra echipei primăriei, a domnului primar și a echipei direcției. Am decis să demisionez acum când s-au pus pe roate totalurile anului precedent, s-au dat dările de seamă în toate subdiviziunile direcției. Plec cu sufletul împăcat”, a anunțat Svetlana Chifa.

Primarul Dorin Chirtoacă a ținut să aprecieze activitatea funcționarei, dar și modul în care a decis să plece. „O doamnă care pleacă bărbătește”, a declarat edilul, precizând că de când este primar al capitalei nu a simțit niciodată necesitatea să intervină pentru gestionarea mai bună a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului.

Amintim că în anul 2009, Svetlana Chifa a fost arestată preventiv, fiind acuzată de organizarea ilegală a adopţiilor internaţionale, precum şi de interese criminale în organizarea acestor adopţii. Înă a fost eliberată din arest, fiind cercetată în stare de libertate.