Se simte confortabil fără opoziție în sală. Cum a reacționat premierul la protestul deputaților

Unul câte unul, deputații din opoziție au părăsit sala de ședință a Parlamentului în semn de protest, chiar înainte ca premierul Pavel Filip să prezinte raportul de activitate al Guvernului.

Deputații s-au arătat nemulțumiți că raportul de peste 100 de pagini le-a fost prezentat abia în seara zile de ieri, 13 decembrie, iar în acest răstimp nu au reușit să îl analizeze. Totodată, fracțiunile din opoziție au declarat că au solicitat audierea Guvernului anterior în mai multe instanțe, iar cabinetul de miniștri a venit în plen abia astăzi, la ultima ședință a sesiunii de toamnă.

După ce și-a prezentat raportul, iar laudele au început să curgă din partea deputaților democrați, Pavel Filip a declarat că îi este confortabil la tribuna Parlamentului fără opoziție.

„Vreau să fac o constatare. De fapt, e confortabil aici la tribună când nu e opoziție în sală. Pe de altă parte, cu toată seriozitate, și cred cu tărie ce spun, că opoziția a plecat de aici pentru că nu are întrebări. Am insistat ca acest raport să fie prezentat în cifre, pentru că cifrele nu pot fi interpretate. Cred că acesta a fost motivul pentru care opoziția a plecat. Dacă ar fi avut un raport cu puține realizări și multe probleme, cu siguranță îi aveam acum în sală pentru a pune întrebări și a critica guvernarea”, a declarat Pavel Filip.

Premierul Pavel Filip a prezentat raportul de activitate al Guvernului doar în fața democraților și popular-europenilor.

Foto: privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *