Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Scrisoarea lui Plahotniuc către Timofti:…

Scrisoarea lui Plahotniuc către Timofti: Mă oblig să semnez declarația de integritate, după desemnarea mea în funcție de premier

Vladimir Plahotniuc, candidatul la funcția de premier, înaintat de majoritatea parlamentară, a adresat astăzi o scrisoare oficială președintelui Timofti, prin care infirmă toate suspiciunile referitor la integritatea sa și acuzațiile publice. Acesta afirmă că a prezentat probe și documente oficiale care contestă „caracterul fals și nefondat al acuzațiilor”.

Precizăm că majoritatea parlamentară a prezentat Președinției actele prin care îl înaintează din nou pe Vlad Plahotniuc în calitate de candidat la funcția de premier. Se întâmplă după ce ieri, NicolaeTimofti a respins candidatura acestuia, motivând hotărârea prin faptul că există suspiciuni rezonabile că Vladimir Plahotniuc „nu întrunește criteriile de integritate necesare desemnării sale în funcția de prim-ministru”. Ulterior, majoritatea parlamentară a calificat argumentele președintelui  ca fiind „nefundamentate prin probe sau prin acțiuni, într-un cuvânt, neîntemeiate”.

Șeful statului urmează să dea un răspuns astăzi.

Today.md a publicat  scrisoarea emisă de către Vlad Plahotniuc în adresa lui Nicolae Timofti.

cms-image-000006320