Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Schimb de replici între PDM…

Schimb de replici între PDM și PLDM. PDM declară că a luat act „cu surprindere” de solicitarea PLDM de a retrage sistemul mixt

Recent, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM)   a venit cu o solicitare în adresa guvernării de a „reveni în albia legală”. Ca răspuns, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a spus că  a luat act cu surprindere de solicitarea PLDM de a retrage sistemul mixt. 

Niciodată până acum relațiile dintre R. Moldova și Uniunea Europeană nu au fost atât de încordate și fragile. Guvernarea a reușit cu succes să discrediteze demersul european al țării noastre, refuzând să țină cont de recomandările partenerilor de dezvoltare și sfidându-i în cel mai direct mod. Atenționările dure din partea europenilor vor fi urmate, fără echivoc, de acțiuni la fel de tranșante și concrete.

În aceste condiții, solicităm partidului de guvernământ să-și reconsidere pozițiile, să revină în cadrul legal, al normelor democratice și al statului de drept, să retragă sistemul mixt din Codul electoral, să înlăture carențele în dialogul cu Uniunea Europeană și să îndeplinească condiționalitățile celor mai importante instituții europene privind combaterea corupției, independența justiției, respectarea sistemului parlamentar pluripartit etc.”, se spune în adresarea PLDM.

PDM  a venit în replică cu un comunicat în care acuză PLDM-ul de lipsă de consecvență și promisiuni neîndeplinite.

Partidul Democrat din Moldova a luat act cu surprindere de solicitarea PLDM de a retrage sistemul mixt. În mod normal, inițiativele unui partid care se află deja de mult timp sub 1 la sută și nu mai reprezintă pe nimeni, cum este cazul PLDM, nu necesită a fi analizate. (…) PLDM este partidul care a dezamăgit cel mai mult oamenii tocmai prin astfel de proiecte lansate și apoi abandonate. Schimbarea sistemului electoral a fost promovată în fiecare campanie electorală de PLDM, iar oamenii au votat acest partid inclusiv pentru această promisiune, rămasă neîndeplinită de fiecare dată”, au explicat cei de la PDM.

Ulterior, președintele PLDM,  Viorel Cibotaru a venit cu o altă replică. Suntem flatați de atenția pe care ne-o acordați, ba chiar o apreciem, dar tot „în mod normal” am vrea să vă împrospătați memoria și să vă amintiți cu câte procente ați acces în Parlament de vă revendicați dreptul de a fi reprezentantul plenipotențiar al cetățenilor RM?”, a comentat Cibotaru.

PLDM a anunțat că va susține un briefing de presă astăzi, la ora 12.30.

 

Sursa foto: ipn.md