Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Schimb de replici în Parlament:…

Schimb de replici în Parlament: „Locul dvs. este lângă Filat” – „Ați venit cu un Moscvici, dar ați plecat cu mașini și case luxoase”

Un schimb de replici dure a avut loc la ședința de astăzi a Parlamentului. Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniștilor din Moldova, l-a felicitat pe Iurie Leancă pentru noua sa funcție de vicepreședinte al Parlamentului.

„Vladimir Ilici Lenin scria în 1916 că: dacă furi două pâini, nimerești la pușcărie, dar dacă furi calea ferată ajungi în Duma de stat… Vreau să-l felicit pe dl Leancă pentru funcția lui, dar locul lui e lângă Filat, dacă cesno (dacă e să fiu sincer, trad.)”, a declarat Voronin.

La rândul său, Iurie Leancă a declarat: „Vreau să-i mulțumesc tovarășului Voronin pentru atenția pe care mi-o acordă din 2009 încoace. Tot ce faceți sunt aceste atacuri nejustificate cu care vă manifestați în politică. Decizia pe care am făcut-o cu colegii din Guvern de a oferi garanția bancară a fost absolut necesară și a salvat economia  și cetățenii R. Moldova…. Eu am venit și am plecat de la conducere cu aceeași casă, iar dvs ați venit în anul 2001 cu un Moscvici, dar ați plecat cu mașini, case luxoase și vacanțe scumpe”, a replicat noul vicepreședinte al Parlamentului.

Menționăm că, la  ședința legislativului din 2 iunie, Iurie Leancă, liderul partidului Popular European din Moldova (PPEM), a fost ales la funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Pentru candidatura lui au votat 52 de deputați.