Sandu: Candidatul ACUM pentru primăria capitalei este Andrei Năstase

Candidatul blocului electoral ACUM pentru funcția de primar general al capitalei este viceprim-ministrul Andrei Năstase.

Anunțul a fost făcut de premierul moldovean Maia Sandu, ieri, 5 septembrie, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la Pro TV. Potrivit ei, decizia a fost luată cu mult timp în urmă, însă urmează ca în câteva zile să fie luată o decizie finală în acest sens.

Până acum, Andrei Năstase a fost întrebat de mai multe ori dacă va candida, din nou, pentru funcția de primar general al capitalei, însă, deocamdată nu a făcut niciun anunț în acest sens.

Ieri, 5 septembrie, Năstase a anunțat că blocul ACUM nu-l va susține pe socialistul Ion Ceban, care a depus deja actele pentru a fi înregistrat în lupta pentru șefia capitalei.

Andrei Năstase l-a învins pe Ion Ceban la alegerile locale noi de anul trecut, însă, ulterior, scrutinul a fost invalidat de către instanțele de judecată de la Chișinau.

Alegerile locale urmează să aiba loc pe 20 octombrie, odată cu alegerile parlamentare noi din patru circumscripții.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *