Șalaru în Ucraina: „experiența obținută în timpul acțiunilor de război este foarte utilă și interesantă”

Militarii Armatei Naționale a R. Moldova ar putea fi pregătiți la baza de instuire a Universităţii Naţionale de Apărare „Ivan Cerneahovskii” din Ucraina, deoarece „experiența” obținută de statul vecin „în timpul acțiunilor de război” este foarte „utilă și interesantă”. Despre aceasta a declarat ministrul Apărării, Anatol Șalaru, care efectuează  între 23-24 august o vizită oficială la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, Stepan Poltorak.

Serviciul de presă al MA din R. Moldova a informat astăzi că Anatol Șalaru  s-a întâlnit cu rectorul Universităţii Naţionale de Apărare „Ivan Cerneahovskii”, general-colonelul Ghenadie Vorobiov, şi s-a familiarizat cu activitatea Centrului pentru operaţiuni de menţinere a păcii din cadrul instituţiei. Ministerul Apărării din Ucraina scrie însă că  cei doi au convenit despre o o posibilă deplasare în următorul timp a unei delegații din R. Moldova la instituția din Kiev, pentru a discuta întrebarea.

„Experiența, pe care statul dumneavoastră a obținut-o în timpul acțiunilor de război, este foarte utilă și interesantă. Ca stat vecin, noi trebuie  să o studiem în detaliu și să învățăm. De aceea, cu mare interes vom răspunde la propunerea conducerii  Universităţii Naţionale de Apărare a Ucrainei referitor la colaborarea pe filiera educațională.” a declarat  A. Șalaru în cadrul întrevederii.

 

Astăzi, 24 august, ministrul moldovean al Apărării participă la parada militară, organizată la Kiev cu prilejul Zilei Independenţei Ucrainei, precum şi la alte evenimente desfăşurate cu această ocazie.

861d92b110ee0bf1c411665ae77cfab64c40379f

Foto: mil.gov.ua


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *