Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   S-a anunțat o nouă zi…

S-a anunțat o nouă zi de protest în PMAN

Platforma Demnitate și Adevăr anunță o nouă zi de protest în Piața Marii Adunări Naționale.

Amintim că ieri, 13 ianuarie, PDM a propus candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Însă, făcând uz de dreptul său constituțional de a evalua calitățile, competența, experiența și capacitatea candidatului la funcția de prim-ministru, șeful statului a respins candidatura propusă.

„Președintele Timofti își întemeiază decizia pe prevederi ale Constituției Republicii Moldova și pe Hotărâri ale Curții Constituționale, care a statuat pe data de 22 aprilie 2013 că „orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate” și „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate”, scrie în comunicatul transmis de președinte.

Menționăm că majoritatea parlamentară formată din cei 56 de deputați au emis o declarație prin care afirmă că își mențin poziția și că Vlad Plahotniuc este în continuare candidatul propus. Declarația a fost semnată de Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Violeta Ivanov și Ion Balan.