Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ruslan Cordreanu: „Îmi asum responsabilitatea…

Ruslan Cordreanu: „Îmi asum responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în oraș”

Ruslan Codreanu susține că va asigura interimatul șefiei Primăriei mun. Chișinău până când vor identificate alte soluții, „deoarece orașul se află într-o situație critică și există probleme care trebuie gestionate zilnic”. Acesta afirmă că a rămas surprins de evoluția evenimentelor privind invalidarea alegerilor locale noi, dar declară că își asumă responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă astăzi în urbă.

„Am rămas și eu surprins de evenimente, cum s-au developat și unde am ajuns, dar atât timp cât sunt aici în calitate de viceprimar, responsabil pe domeniul social, voi duce și interimatul până vor fi alte decizii sau discuții. M-am consultat și cu colegii din Consiliul Municipal, cu dl Talmaci, secretarul Consiliului, cu mai mulți colegi din societatea civilă și am zis că până la alte situații sau clarificări eu voi fi cel care va duce interimatul”, a declarat Ruslan Codreanu după ședința din 2 iulie a serviciilor Primăriei mun. Chișinău.

Potrivit lui Codreanu, orașul este într-o situație de criză. Acesta a enumerat printre problemele existente situția generată de ploile abundente, lipsa resurselor umane, inclusiv în Direcția juridică și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, lipsa angajaților care s-ar ocupa de achiziții, motiv pentru care, până la 1 iulie, Primăria nu a efectuat nicio achiziție publică.

„Astăzi eu îmi asum responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în oraș”, a punctat Codreanu, precizând că nu vrea să lase loc pentru speculații sau declarații politice.