Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ruslan Codreanu anunță că va…

Ruslan Codreanu anunță că va candida la alegerile locale

Ruslan Codreanu, fostul primar general interimar al municipiului Chișinău, anunță că va candida independent pentru fotoliul de edil al capitalei.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta nu precizează dacă mai este membru al PPEM, menționând că a primit propuneri din partea unor partide politice, dar a decis să candideze independent, urmând să colecteze cele 10 000 de semnături necesare pentru a fi înregistrat în cursa electorală.

,,Prea mult timp am fost indecis să particip sau nu la alegerile locale din Chișinău. (…) Într-un an de interimat, am fost motivat să dovedesc că se poate de făcut lucruri bune pentru Chișinaul nostru. Da, nu se poate de comparat un an de interimat cu 4 ani de mandat, dar pot să mă mândresc de lucrurile care am reușit să le dau viață, doar că cel mai mult mă indignează faptul că multe din proiectele începute de mine au fost stopate după ce am fost demis. Într-un an de interimat am reușit de multe ori să fiu amenințat, dar nici amenințările lor nu m-au putut opri să-mi fac lucrul așa cum credeam că este mai bine pentru chișinăuieni, niciodată nu am fost implicat în jocuri politice, din cauza cărora și am fost demis”, a scris acesta.

Codreanu a fost demis de către consilierii municipali la începutul lunii iulie. Actualmente, primar interimar al capitalei este Adrian Talmaci, fost secretar interimar al CMC.

Viceprimarul Ruslan Codreanu s-a autonumit în funcția de edil interimar în vara anului 2018, după ce alegerile locale noi din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, nu au fost validate.

În urma scrutinului local din 2015, acesta a devenit consilier în CMC din partea PPEM, fiind numit viceprimar în toamna anului 2017.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie, când vor fi aleși și deputați noi în patru circumscripții uninominale.

PSRM a anunțat anterior că îl va desemna pe Ion Ceban drept candidat la funcția de primar al capitalei, iar unii reprezentanți ai blocului ACUM au declarat că Andrei Năstase va lupta pentru mandatul de edil al municipiului Chișinău, deși acesta nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest lucru.

Totodată, Valeriu Munteanu va fi candidatul USB, formațiune pe care o conduce.

Actualizăm știrea…