Ruslan Codreanu a depus actele pentru a fi înregistrat drept candidat independent la funcția de primar al capitalei

Ruslan Codreanu a depus astăzi dosarul la CECEM Chișinău pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de primar general al capitalei.

Potrivit acestuia, au fost depuse 10 420 de semnături, necesare fiind 10 mii valide.

„Rezultatele pe care le avem în spate după un an vor fi argumentul nostru cel mai important în a-i convinge pe oameni să ne susțină”, a declarat el.

Codreanu a fost demis de către consilierii municipali la începutul lunii iulie. Actualmente, primar interimar al capitalei este Adrian Talmaci, fost secretar interimar al CMC.

Viceprimarul Ruslan Codreanu s-a autonumit în funcția de edil interimar în vara anului 2018, după ce alegerile locale noi din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, nu au fost validate.

În urma scrutinului local din 2015, acesta a devenit consilier în CMC din partea PPEM, fiind numit viceprimar în toamna anului 2017.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie, astăzi, 19 septembrie, fiind ultima zi când candidații pot depune dosarele pentru a fi înregistrați în cursa electorală. Până în prezent, CECEM Chișinău a înregistrat șase candidați la funcția de primar al capitalei.

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *