Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Rudele lui Vlad Filat fac…

Rudele lui Vlad Filat fac precizări referitor la condițiile din celula în care acesta este deținut

Pa pagina de facebook a lui Vlad Filat, a fost publicat un mesaj din numele rudelor,în care se fac precizări la fotografiile apărute în presă cu celula în care stă Vlad Filat.

„Toate lucrurile din imagini ( începând cu farfuriile, șervețelele și terminând cu televizorul) au fost puse la dispoziție de către rude. Mai mult, tot cu ajutorul rudelor, au fost reparate două celule. (Inițial, acestea arătau exact ca pozele cu care se face comparația). În una dintre ele, se află acum Vlad Filat. Mulțumim administrației Penitenciarului nr. 13 că au acceptat ajutorul financiar pus la dispoziție de rudele lui Vlad Filat, în condițiile în care instituția nu este în stare să asigure nici cele mai minime condiții umane.

Este absolut revoltător însă ca administrația Penitenciarului a permis ca aceste fotografii sa fie făcute. Este în primul rând, o încălcare la viața privată.

Concluzia pe care o facem este că, în lipsa lui Vlad Filat, oricine poate intra în celulă fără ca el să fie informat. Dacă acest lucru se întâmplă, avem toate motivele să credem că viața lui Vlad Filat este pusă în pericol iar, în lipsa lui, în celulă i s-ar putea pune droguri, telefoane mobile sau substanțe care i-ar pune în pericol viața.
Cerem instituțiilor pentru apărarea drepturilor omului să ia atitudine față de caz”, se menționează în mesaj.

Sursa foto: today.md