Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   România va spori investițiile în…

România va spori investițiile în R. Moldova

România va extinde proiectele de dezvoltare în R. Moldova și va continua să mobilizeze capitalele europene pentru a menține proiectul – apropierea R.Moldova de UE – pe agenda europeană. Declarația a fost făcută de prim-ministrul României, Dacian Cioloș, la întrevederea cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, anunță serviciul de presă al Legislativului.

Premierul României a anunțat că urmează a fi sporite investițiile românești în R. Moldova. Potrivit prim-ministrului, două dintre companiile importante din sectorul energetic românesc sunt pregătite să investească în Republica Moldova, în condiții de predictibilitate pentru mediul de afaceri și rentabilitate. De asemenea, Dacian Cioloș a menționat că o bancă importantă din România și-a anunțat intenția de a se extinde în Republica Moldova.

”România va încuraja și alți investitori să vină în Republica Moldova, în măsura în care reformele vor continua pentru a îmbunătăți mediul de afaceri și va exista o abordare constructivă din partea autorităților”, a declarat Dacian Cioloș.

Prim-ministrul României a subliniat că, pe lângă asistența financiară rambursabilă de 150 mln de euro, Republica Moldova va continua să beneficieze și de asistență financiară nerambursabilă din partea României. Este vorba despre continuarea proiectelor de renovare a grădinițelor, achiziția microbuzelor pentru transportul elevilor la școală și extinderea unui program-pilot destinat administrației publice locale.