Edineț: rezultate finale. Primarul va fi ales în turul doi de scrutin

După prelucrarea tuturor proceselor verbale, actualul primar de Edineț, Constantin Cojocari (candidat independent), a adunat 49,24% din sufragii, pe când principalul său contracandidat, socialistul Vitalie Cuței, a acumulat 31,24%. Cei doi se vor reîntâlni în turul doi, pe 3 noiembrie 2019.

UPDATE: După prelucrarea a 7 din 8 procese verbale, Constantin Cojocari (independent) are 49,14%, iar Vitalie Cuței (PSRM) – 31,57%.

Știrea inițială: După contabilizarea datelor din două procese verbale (din totalul de 8 procese), pe primul loc în clasamentul candidaților la funcția de primar al orașului Edineț se află independentul Constantin Cojocari, actualul primar al orașului.

Acesta a acumulat 62,72% din voturile prelucrate până în acest moment. Pe locul doi se află candidatul socialiștilor, Vitalie Cuței, cu 19,01%.

La alegerile pentru consiliul orășenesc Edineț PSRM are 33,01%, PP „ȘOR” – 22,33%, PDM – 19,42%.

În cadrul alegerilor pentru Consiliul Raional Edineț, rezultatele preliminare arată în felul următor: PSRM – 36,86%, PDM – 21,09%, PLDM – 12,48%, Blocul ACUM – 9,72%, PP „ȘOR” – 9,47%.

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri locale generale, în cadrul cărora urmau a fi aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.

Sursă foto: provincial.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *