Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reprezentantul special al OSCE pentru…

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană efectuează o vizită la Chișinău și Tiraspol

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, efectuează o vizită Chișinăul și Tiraspolul în zilele de 10 și 11 mai 2019 pentru discuții cu oficialii moldoveni de rang înalt și cu conducerea politică de la Tiraspol, informează Misiunea OSCE în R. Moldova prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, în timpul vizitei, în calitate de Reprezentant Special al Președinției Slovace a OSCE pentru anul 2019, Frattini se va concentra pe modalitățile de avansare a procesului de reglementare transnistreană în cadrul parametrilor aprobați de toate cele 57 de state participante la Consiliul Ministerial al OSCE de la Milano, în decembrie 2018.

La Chișinău, reprezentanții mass-media sunt invitați la 11 mai, la ora 09:15, la o reuniune de presă cu reprezentantul special al OSCE, Franco Frattini, și cu Negociatorul șef al Republicii Moldova, Cristina Lesnic, la clădirea Guvernului. În aceeași zi la Bender, la 13:15, va avea loc un briefing de presă cu reprezentantul special Franco Frattini și liderul transnistrean Vadim Krasnoselski.

Potrivit lui Vasile Șova, consilierul în reglementarea transnistreană a președintelui Igor Dodon, citat de Radio Europa Liberă, șeful statului nu are programată o nici o întrevedere cu Frattini.

Sursă foto: osce.org