Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reprezentanţii Tiraspolul continuă sfidarea angajamentelor…

Reprezentanţii Tiraspolul continuă sfidarea angajamentelor asumate în cadrul Comisiei Unificate de Control

Tema centrală a şedinţei Comisiei Unificate de Control (CUC) din 5 martie curent a constituit-o evitarea de către reprezentanţii transnistreni a discuţiilor asupra asigurării liberii circulaţii în Zona de securitate.

Amintim că includerea subiectului dat pe agenda CUC, a permis la 29 ianuarie 2015 reluarea activităţii normale a Comisiei, după un blocaj de 7 luni.

Pe tot parcursul şedinţei, delegaţia transnistreană a încercat devierea discuţiilor de la subiectul aflat pe agendă, şi anume libertatea circulaţiei în Zona de securitate, încălcând, astfel, prevederile regulamentului Comisiei Unificate de Control şi ignorând deciziile anterioare ale Comisiei şi poziţia consolidată a celorlalte componente ale CUC.

Totodată, reprezentanţii Tiraspolului au neglijat îndemnul de a demara negocierile pe acest subiect la nivelul co-preşedinţilor şi al reprezentanţilor Ucrainei şi OSCE în CUC, în scopul depăşirii blocajului creat.

În lipsa unei atitudini constructive a delegaţiei transnistrene, co-preşedintele Federaţiei Ruse a amânat discuţiile pentru următoarea şedinţă.