Reprezentanţii Tiraspolul continuă sfidarea angajamentelor asumate în cadrul Comisiei Unificate de Control

Tema centrală a şedinţei Comisiei Unificate de Control (CUC) din 5 martie curent a constituit-o evitarea de către reprezentanţii transnistreni a discuţiilor asupra asigurării liberii circulaţii în Zona de securitate.

Amintim că includerea subiectului dat pe agenda CUC, a permis la 29 ianuarie 2015 reluarea activităţii normale a Comisiei, după un blocaj de 7 luni.

Pe tot parcursul şedinţei, delegaţia transnistreană a încercat devierea discuţiilor de la subiectul aflat pe agendă, şi anume libertatea circulaţiei în Zona de securitate, încălcând, astfel, prevederile regulamentului Comisiei Unificate de Control şi ignorând deciziile anterioare ale Comisiei şi poziţia consolidată a celorlalte componente ale CUC.

Totodată, reprezentanţii Tiraspolului au neglijat îndemnul de a demara negocierile pe acest subiect la nivelul co-preşedinţilor şi al reprezentanţilor Ucrainei şi OSCE în CUC, în scopul depăşirii blocajului creat.

În lipsa unei atitudini constructive a delegaţiei transnistrene, co-preşedintele Federaţiei Ruse a amânat discuţiile pentru următoarea şedinţă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *