Replica ONU Moldova la acuzațiile aduse ONG-urilor din domeniul Drepturilor Omului de către Ilan Șor

Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului condamnă discursul vădit de ură și incitare la violență a primarului de Orhei, Ilan Șor. Replica vine după ce Șor a publicat un mesaj video pentru ONG-urile din domeniul Drepturilor Omului în care afirmă că lucrătorii ONG-urilor sunt niște afaceriști, care nu plătesc impozite statului. 

„Condamnăm discursul vădit de ură și incitare la violență a primarului de Orhei, Ilan Shor, împotriva jurnaliștilor și oponenților politici. Suntem solidari cu societatea civilă din Moldova și Ombudsmanul în solicitarea imediată a unei investigații pe acest caz”, se spune în mesajul Oficiului  ONU pentru Drepturile Omului Moldova.

Ieri, 25 iulie 2018, Șor a spus că atunci când va veni la guvernare, va adopta o lege potrivit căreia activitatea ONG-urilor va fi considerată ilegală.

Anterior, ONG-urile au cerut  Procuraturii Generale să investigheze declarațiile făcute de Ilan Șor sub aspectul incitării la ură.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *