Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Renato Usatii riscă să fie…

Renato Usatii riscă să fie „condamnat” la muncă în folosul comunității

Liderul formatiunii Partidul Nostru, primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a fost audiat de procurori în incinta Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). La sediul CNA, susținătorii lui Usatii au cerut eliberarea acestuia.

Amintim că, pe 23 octombrie, Usatii a fost retinut la Aeropot, fiind ulterior informat că va rămâne in izolator pentru 72 de ore.

Tot in seara zilei de vineri, procurori și ofiţeri SIS au efectuat percheziții la sediul formaţiunii Partidul Nostru și la domiciliul lui Usatii.

Potrivit reprezentanților formațiunii, au fost ridicate mai multe computere, documente şi carduri de memorie. Procurorii și SIS nu au comentat nimic despre cele ridicate în urma perchezițiilor.

Avocata lui Usatîi, Ana Ursachi, a declarat că clientul său pleadează nevinovat. Ursachi a contestat retinerea lui Usatii, cerand eliberarea imediata a acestuia, până la expirarea termenului de 72 de ore.

Renato Usatîi a fost audiat după ce a publicat pe site-ul său mai multe interceptări ale discuţiilor telefonice dintre fostul premier Vlad Filat şi primarul orașului Orhei, Ilan Şor. Înregistrările ar fi fost făcute în perioada septembrie – octombrie 2015.

Primarul din Bălţi a fost pus deja sub invinuire, el riscand 3 ani de pușcărie, amendă de 4.000 de lei sau ore de muncă în folosul comunităţii.