Renato Usatii riscă să fie „condamnat” la muncă în folosul comunității

Liderul formatiunii Partidul Nostru, primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a fost audiat de procurori în incinta Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). La sediul CNA, susținătorii lui Usatii au cerut eliberarea acestuia.

Amintim că, pe 23 octombrie, Usatii a fost retinut la Aeropot, fiind ulterior informat că va rămâne in izolator pentru 72 de ore.

Tot in seara zilei de vineri, procurori și ofiţeri SIS au efectuat percheziții la sediul formaţiunii Partidul Nostru și la domiciliul lui Usatii.

Potrivit reprezentanților formațiunii, au fost ridicate mai multe computere, documente şi carduri de memorie. Procurorii și SIS nu au comentat nimic despre cele ridicate în urma perchezițiilor.

Avocata lui Usatîi, Ana Ursachi, a declarat că clientul său pleadează nevinovat. Ursachi a contestat retinerea lui Usatii, cerand eliberarea imediata a acestuia, până la expirarea termenului de 72 de ore.

Renato Usatîi a fost audiat după ce a publicat pe site-ul său mai multe interceptări ale discuţiilor telefonice dintre fostul premier Vlad Filat şi primarul orașului Orhei, Ilan Şor. Înregistrările ar fi fost făcute în perioada septembrie – octombrie 2015.

Primarul din Bălţi a fost pus deja sub invinuire, el riscand 3 ani de pușcărie, amendă de 4.000 de lei sau ore de muncă în folosul comunităţii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Simion

    Cata blandete din partea Centralei nationale AlfaMafiotul plahaniuk? Cotonogeala trebuie si ani de cusca! Sa spele closete! Insa nu va fi decat o spalare de creieri. Totul pute a scenariu igNOBIL. Pentru gura-casca si coate-goale. Totul, pentru inaltarea gealatului Plaha si umilirea lui Filat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *