Renato Usatîi dat în căutare pe teritoriul Rusiei. Prima reacție a politicianului

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost anunțat în căutare pe teritoriul Federației Ruse. Informația se confirmă și printr-o căutare în baza de date a Ministerului rus al Afacerilor Interne. Totodată acesta vine cu reacție într-o postare pe pagina sa de Facebook, acuzând clasa politică de la Chișinău, dar și a unele „personaje din Rusia”.

„Elita politică moldovenească a făcut tot posibil pentru a mă distruge. Unele personaje din Rusia au încercat să mă facă consecvent și ascultător. Mass-media din Moldova scrie că eu m-aș afla în căutare în FR. Vom ajunge până luni și vom discuta online”, a scris pe Facebok liderul Partidului Nostru.


Totodată, în răspunsul la solicitarea online trimisă pe adresa Ministerului rus de Interne nu se precizează în baza cărui articol este dat în căutare Usatîi, fiind inclusă doar remarca „în baza unui articol al Codului Penal”.

Potrivit datelor prezentate, „în căutare este anunțat Usatîi Renato Gheorghe, moldovean, născut la data de 4.11.1978, Fălești, Republica Moldova”.

Usatîi este anunțat în căutare de autoritățile din R.Moldova din octombrie 2016. Acesta este bănuit că ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunțov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău. Usatîi susţine însă că Gorbunţov ar fi cel care ar fi dorit să-l asasineze.

Totodată, membrii PN și colegii fostului primar de Bălți anunțau, în luna ianuarie a acestui an, că Usatîi ar putea fi declarat, din nou, în căutare internațională precum că procurorii au deschis un nou dosar penal pe numele acestuia. Potrivit lor, acțiunea ar avea legătură cu campania electorală pentru parlamentare, la care a participat și PN.

Citește si Gorbunţov vs Usatîi: Concurent electoral, acuzat de comandarea unui asasinat


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *