Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Renato Usatâi pleacă la Moscova

Renato Usatâi pleacă la Moscova

Renato Usatâi, liderul fracțiunii „Partidul Nostru”, a plecat la Moscova. Anunțul a fost făcut chiar de către politician prin intermediul unui filmuleț video plasat pe o rețea de socializare.

„Pentru a nu se bucura unii procurori, polițiști și alți conducători din Alianță care încă nu se află lângă Filat a trebuit să plec la Moscova, unde am să pregătesc mai multe chestiuni foarte importante inclusiv câteva filmulețe pentru ca în cazul în care băieții vor decide să mă aresteze să apară pe Internet”, spune Usatîi.
Totodată, Usatîi întreabă procurorii de ce nu au fost intentate dosare penale pe cauza interceptării telefoanelor sale.

Amintim că ieri seara, 19 octombrie, au apărut mai multe discuții telefonice între Ilan Șor și Vlad Filat. Acestea au fost plasate pe youtube de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care susține că au fost interceptate printr-un program special, în timp ce Șor și Filat vorbeau pe Viber, considerat o platformă sigură pentru discuții, care nu poate fi interceptată.

Astăzi, Procuratura Generală s-a autosesizat și a pornit urmărirea penală pe cazul difuzării înregistrării convorbirilor dintre Ilan Șor și Vladimir Filat, dar și a afirmațiilor lui Renato Usatîi despre interceptarea convorbirilor unor demnitari și politicieni.