Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția Silviei Radu la solicitarea…

Reacția Silviei Radu la solicitarea lui Munteanu adresată Procuraturii Anticorupție

Unii politicieni mint și manipulează încercând să strice beneficiile acțiunii făcute de Primăria Municipiului Chișinău – ”Covorul de Flori”, susține Silvia Radu, care vine cu o reacție la solicitarea lui Valeriu Munteanu de a cere Procuraturii Anticorupție elucidarea cazului.

„După zece ani în care chișinăuienii (Silvia Radu a scris greșit cuvântul, excluzând litera i din text, n.r. ) nu știau câte flori s-au cumpărat și cu ce costuri, nu vedeau unde au fost plantate aceste flori și dacă au fost măcar plantate undeva, după ce banii publici erau scurși prin tot felul de scheme la oamenii liberalilor, acum, cei din PL, promovează minciuni electorale în spațiul public. Florile au fost achiziționate legal. Ele au fost puse inițial sub forma unui covor într-o acțiune simbolică. Am dorit să avem orașul mai frumos de sărbători, iar oamenii să vadă florile pe care noi le-am achziționat. De marți, toate florile vor fi plantate în parcurile capitalei, ca să înfrumusețăm orașul. Domnule Munteanu, am înțeles că vreți să faceți o vizită la Procuratura Anticorupție. Poate rămâneți acolo? Le povestiți despre toate hoțiile făcute de gașca dvs liberală în acești ani la Primăria Chișinău, inclusiv despre cum se cheltuiau milioane pe flori și cetățenii capitalei nu le vedeau niciodată în realitate, nu se puteau bucura de ele. Poate le spuneți procurorilor și unde sunt cei 100 de mii de copaci plantați, care apar în acte la Primărie, dar în realitate nu există, le vorbiți și despre miile de trandafiri care sunt doar pe acte, nu s-au mai plantat nicăieri, dar cetățenii i-au plătit. Nu pot decât să salut faptul că v-ați făcut curaj să mergeți în fața procurorilor, dar rămâneți acolo și spuneți-le la ce firme s-au dus banii furați din Primăria Chișinău în ultimii ani”, scrie Radu, pe facebook.

Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal pentru funcția de primar general al mun. Chișinău, anunță că a solicitat Procuraturii Anticorupție să verifice modul în care au fost achiziționate florile pentru „covorul floristic” instalat în scuarul Catedralei și să inițieze o cauză „pentru abuz în serviciu și gestionarea frauduloasă a mijloacelor financiare publice”. Contactată de ZdG imediat după solicitarea lui Munteanu, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Primăriei, Silvia Radu a declarat că „procedura de achiziție a fost desfășurată cu respectarea legislației în vigoare”.