Reacția prim-ministrei după aplicarea sechestrului pe averea lui Șor: cere Adrianei Bețișor să plece din sistem

Prim-minsitra Maia Sandu susține că șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, trebuie să părăsească urgent sistemul, pentru a fi deferită justiției, acuzând-o că ar fi prejudiciat statul prin „instrumentarea dosarelor la comandă politică”. Acuzațiile sunt formulate la scurt timp după ce PA a anunțat aplicarea sechestrului pe averea lui Ilan Șor și adresarea în instanță cu solitarea ca acesta să fie anunțat în căutare.

„Este extrem de grav că timp de aproape 5 ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate, cheltuind banii furați de la cetățeni, pentru că așa i-a dictat șeful său Plahotniuc, și că până astăzi a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Șor și de a cere mandat de arest. Șor este principalul beneficiar al furtului miliardului, conform raportului companiei Kroll, respectiv lipsa unei soluții finale a instanțelor de judecată este dubioasă și nejustificată. Adriana Bețișor nu doar că trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, ci trebuie deferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Procurorii anticorupție aplică sechestru pe mai multe bunuri imobile, mașini și cote sociale ale persoanelor juridice recunoscute drept părți civilmente reponsabile în dosarul fraudei bancare. Sechestrul vizează și proprietățile deputatului Ilan Șor. Informațiile au fost oferite pentru ZdG de către șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Andra

    Cu adevarat a executat comenzi politice! Urmeaza a fi revizuite toate sentintele emise pe dosarele penale parvenite de la PA in perioada mandatului ei acolo si eliberate persoanele nevinovate! Sa stea si ea la racoare sa vada cum e!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *