Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția prim-ministrei după aplicarea sechestrului…

Reacția prim-ministrei după aplicarea sechestrului pe averea lui Șor: cere Adrianei Bețișor să plece din sistem

Prim-minsitra Maia Sandu susține că șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, trebuie să părăsească urgent sistemul, pentru a fi deferită justiției, acuzând-o că ar fi prejudiciat statul prin „instrumentarea dosarelor la comandă politică”. Acuzațiile sunt formulate la scurt timp după ce PA a anunțat aplicarea sechestrului pe averea lui Ilan Șor și adresarea în instanță cu solitarea ca acesta să fie anunțat în căutare.

„Este extrem de grav că timp de aproape 5 ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate, cheltuind banii furați de la cetățeni, pentru că așa i-a dictat șeful său Plahotniuc, și că până astăzi a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Șor și de a cere mandat de arest. Șor este principalul beneficiar al furtului miliardului, conform raportului companiei Kroll, respectiv lipsa unei soluții finale a instanțelor de judecată este dubioasă și nejustificată. Adriana Bețișor nu doar că trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, ci trebuie deferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Procurorii anticorupție aplică sechestru pe mai multe bunuri imobile, mașini și cote sociale ale persoanelor juridice recunoscute drept părți civilmente reponsabile în dosarul fraudei bancare. Sechestrul vizează și proprietățile deputatului Ilan Șor. Informațiile au fost oferite pentru ZdG de către șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor.