Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția PDM în lipsa unui…

Reacția PDM în lipsa unui răspuns de la liderii PAS și Platforma DA privind crearea unei eventuale coaliții

Vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Cebotari, a declarat în cadrul unui briefing de presă că democrații au înaintat către Platforma DA și PAS câte o scrisoare în care i-a invitat să participe la negocierile pe marginea formării unei coaliții în noul Parlament. Cebotari susține că democrații nu vor alegeri anticipate, iar lipsa unui răspuns din partea liderilor Blocului ACUM arată că aceștia sunt în febra emoțiilor electorale.

„Au trecut mai bine de câteva zile și nu avem un răspuns la acea adresare. Repetăm invitația noastră, astfel încât până la validarea alegerilor să începem a cugeta despre o posibilă construcție politică”, a spus Cebotari.

Vicepreședintele PDM a precizat însă că partidul a conturat niște principii și priorități de la care nu se va abate, cum ar fi de exemplu orientarea politică către R. Moldova.

Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat însă atât în campania electorală, cât și după alegeri, că nu vor face nici o alianță cu PDM. Întrebat dacă ia în considerare această situație, Cebotari a declarat că Sandu și Năstase sunt în febra emoțiilor electorale.

„Mizăm pe maturitate și responsabilitate. Emoțiile nu vor aduce apă în casă, nu vor construi drumuri, nu vor creșete salarii”, a spus vicepreședintele PDM, care a mai precizat că invitația la negocieri a fost expediată doar că tre liderii PAS și Platforma DA.